Tuesday, June 12, 2007

Αντιδράσεις

Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η διάδοση των ΑΠΕ συναντάει εμπόδια και αντιρρήσεις.
Τα παρακάτω είναι σχόλια που λάβαμε στο ιστολόγιό μας πριν λίγο καιρό:

"Μακάρι να ξεριζωθεί η μάστιγα των ανεμογεννητριών. Τέτοιο ξεπούλημα και κακογουστιά δεν έχει προηγούμενο. Ας πούμε όχι στις ΑΠΕ μόνο κατ επίφαση είναι φιλικές προς το περιβάλλον. "
"Μακάρι να κατασκευαστεί πυρηνικό εργοστάσιο και στην Ελλάδα. Το να πιστεύει κανείς πως οι ενεργειακές ανάγκες της χώρας θα καλυφθούν από τις "ΑΠΕ" είναι αστείο.Επίσης οι ανεμογεννήτριες είναι τερατουργήματα που προκαλουν φοβερή αισθητική ρύπανση. "

Τα ζήσαμε και στο μαθητικό διαγωνισμό. Αυτό που ΔΕΝ μπορούμε να καταλάβουμε είναι πως τεκμηριώνεται η "φιλικότητα προς το περιβάλλον" της πυρηνικής. Μήπως δεν είναι γελοίο να αναφέρει κάποιος ως μειονέκτημα του αυτόνομου υβριδικού συστήματος ΑΠΕ το γεγονός ότι οι μπαταρίες περιέχουν μόλυβδο; Μήπως θα μπορούσατε να μας πείτε, τα τοξικά απόβλητα που παράγει καθημερινά ένα πυρηνικό εργοστάσιο (και όχι μετά 10-15 χρόνια, που είναι ο κύκλος ζωής της συστοιχίας συσσωρευτών), ΤΙ ακριβώς περιέχουν, και πόσο καλό κάνουν στο περιβάλλον; Ή μήπως να μας δείξετε την ανυπέρβλητη αισθητική του πυρηνικού σταθμού, σε αντιδιαστολή με την κακογουστιά των ανεμογεννητριών;

Στη σελίδα
http://www.eletaen.gr/content/view/114/56/lang,el/
μπορείτε να διαβάσετε την άποψη του καθηγητή ΕΜΠ κ. Θ. Τάσιο.

No comments: